2018-12-14 12:04:29• hírek • Bede Emőke

Készül a határrendészet: hamarosan itt a karácsonyi csúcsforgalom

A karácsony közeledtével egyre több külföldi munkavállaló tér haza, hogy itthon, szerettei körében tölthesse az ünnepet. Ez pedig nem jelent mást, minthogy az elkövetkező időszakban ismét hatalmas sorok fognak kígyózni a határátkelőknél.

A határrendészet tájékoztatása szerint a forgalmas időszakra való készültség jegyében az egyes határátkelőhelyeken maximális kapacitással, azaz a legtöbb kollégát berendelve és minden lehetséges sávot megnyitva engedik majd be és ki az embereket. Ugyanakkor arra is felhívják az utazók figyelmét, hogy bátran válasszák a kisebb határátkelőhelyeket, hiszen csak így kerülhető el, hogy egy-egy nagyobb átkelőnél több órás várakozási idővel kelljen számolni. A román-magyar határon 11 állandó átkelőhely van: Temes megyében egy, Arad és Bihar megyében négy-négy, Szatmár megyében pedig kettő. A határrendészet tanácsa értelmében a petei határátkelő helyett érdemes lehet tehát a csanálosi fele kerülni, ahol jóval kisebb torlódás szokott kialakulni. Hogy miként sikerül megbirkóznia a határrendészetnek a hazatérő, majd újra útrakelő emberáradattal, az az előttünk álló napokban fog kiderülni.


2017 decemberében egyébként a Romániát és Magyarországot összekötő határszakasz volt a legforgalmasabb, a 11 határátkelőnél összesen 1,6 millió ember lépett be vagy ki. Ugyanakkor érdemes azt is kiemelni, hogy a repülőgépes forgalom is megugrik ebben a hónapban: a nyugati országok és Románia között 1,2 millióan utaztak 2017 utolsó hónapjában. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: